De Deux Chevaux: tegendraads, excentriek en opnieuw in de mode

Rijden in een Deux Cheveaux (2CV) is een belevenis. Het ‘Eendje’ of ‘Lelijke Eendje’, zoals de wagen in Nederland ook wel wordt genoemd, was in de vorige eeuw hét vervoermiddel van de Franse boeren. Door Citroën slechts geconstrueerd om de slecht onderhouden plattelandse boemelpaden te trotseren, ontbeerde het wagentje een fraai uiterlijk. Belangrijker was het feit dat de boer er, met zijn hoed op, in paste en dat de eieren niet zouden breken tijdens een rit over het hobbelige landschap. Ruim 5 miljoen 2CV’s zijn er gebouwd. In 1990 rolde het laatste exemplaar van de band.

Tegenwoordig is het aandoenlijke autootje weer helemaal hip. De ‘cultauto’ is een icoon geworden en er rijden in Nederland ruim 8000, goed onderhouden exemplaren rond. De lowbudget auto van weleer is in waarde toegenomen. Er zijn verzamelaars die een aanzienlijk bedrag neertellen voor bepaalde -inmiddels zeldzame- uitvoeringen en hobbyisten spenderen vele uren om oude 2CV’s weer tot hun oorspronkelijke glorie terug te brengen.

Loek van den Nieuwenhoven, die de ‘Eendenman van Leende’ werd genoemd, is zo’n hobbyist. De liefhebber runde ruim 36 jaar zijn bedrijf, dat gespecialiseerd was in Citroën. Nog immer maakt hij  naam en faam met het restaureren en het -naar wens van de klant- op maat maken van Lelijke Eendjes. Het vertrouwen in zijn kunde is zo groot dat een Amerikaans bedrijf, ongezien, nog steeds zijn gerestaureerde 2CV’tjes koopt. En Loek, inmiddels de 70 gepasseerd, denkt voorlopig niet aan ophouden.

Bel 06 - 520 33 823 voor meer informatie.

Restauratie

Restauratie van uw complete 2CV, tevens ook levering van alle onderdelen.

Contact

Auto Mobility
De Vest 52B
5555XP Valkenswaard
Tel. 06-52033823

Algemene garantie voorwaarden

© 2018 Auto Mobility

Wij zijn erkend door

Auto Mobility
De Vest 52B
5555XP Valkenswaard
Tel. 06-52033823

Algemene garantie voorwaarden

© 2018 Auto Mobility

Volg ons op Facebook